Cairn terrier

  CAIRN TERRIER

  Oorsprong van de Cairn Terrier:

  Eén van de originele Schotse Terriërs, de Cairn Terrier, is ontstaan in de Schotse Hooglanden. Hoewel dit ras al meer dan vijfhonderd jaar bekend was, is het pas in de vroege twintigste eeuw als apart ras erkend.
  Deze goede ongediertebestrijder werd niet op uiterlijk maar op vaardigheid gefokt. De Cairn Terrier heeft tegenwoordig een andere reputatie. Deze hond is een populaire gezelschapshond en een fijn huisdier. De rol van "Toto" in de film "The Wizard of Oz" werd door een Cairn Terrier gespeeld en dit optreden heeft het ras nog populairder gemaakt.

  Karakter van de Cairn Terrier:

  De Cairn Terrier is een zeer actieve en rusteloze hond. Deze hond is taaier en sterker dan zijn uiterlijk doet vermoeden en ook is hij zeer waakzaam en levendig.
  De Cairn Terrier is een zeer aanhankelijke, onbevreesde en moedige hond.
  Cairn Terriers kunnen makkelijk worden afgericht.
  Deze honden zijn zeer intelligent en vinden het leuk om kunstjes te leren en te doen.
  De Cairn Terrier is een gevoelige hond en heeft liever geen strenge training.
  Een slecht opgevoede Cairn Terrier kan negatief en destructief gedrag gaan vertonen.
  Deze honden zijn speels en geduldig van aard en vinden het leuk om bij kinderen te zijn. Door hun rusteloze natuur en grote mate van activiteit binnenshuis, zijn ze goed gezelschap voor kinderen.
  De Cairn Terrier trekt zich van zijn kleine omvang niets aan.

  Verzorging van de Cairn Terrier:

  De Cairn Terrier heeft geen speciale verzorging nodig. Om de dag borstelen van de vacht en eens per jaar met de hand plukken is voldoende om de vacht netjes te houden. Wel is het nodig om de tanden regelmatig te poetsen, om tand - en tandvleesproblemen te voorkomen.De normale levensverwachting van de Cairn Terrier is 12 tot 15 jaar.

  Gewicht van de Cairn Terrier reu: 6 - 7 kg.
  Gewicht Cairn Terrier teef: 6 - 7 kg.